Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Limo #1



Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Har inget intressant att skriva om, så bilderna får tala för sig själva :)

Före & Efter


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Har fixat ett annat Photoshop nu, så nu har jag Photoshop Elements 9 och jag och Gina har testat det lite idag, och ville testa klona lite så tog bort tråden på den här bilden på söta Minerva :) Jag måste säga att jag blev nöjd med resultatet :D

Old Pic


Dålig kvalité AB, som Gina Pina säger nu. Det håller jag faktiskt med om ;)
Jag vet att jag har uppdaterat dåligt, men har inte haft tid med prov och allt, men jag fick VG+ på både matteprovet och NO provet. Idag så red jag på Nisse, och Ingela var med och gav lite goda råd, hon fick också hoppa upp och testa rida lite :) Gick superbra, men han är ju lite svår ibland, för att det är jobbigt för han, och då blir han lite sur, men i slutet gick det bättre. Gina kommer vara hos mig i helgen, så kommer inte uppdatera så bra, men jag kommer få väldigt mycket bilder när helgen är slut :D

Plugg, plugg och lite mer plugg! Yeah! Fast ne.


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 18-55mm IS

Har prov på torsdag, om Kemiska Reaktioner (blä) så sitter här och plugga. Kanske är ganska bra när man fattar typ hälften -.- Men medan jag satt här och pluggade, så tröttnade jag, tog fram kameran och började leka lite med den istället x'3 Så typiskt mig ;) Resultatet får ni nog se imorgon, kanske. Nu äre nog bäst att fortsätta plugga..
Dagens låt: Here without you - 3 Doors Down

Sista inlägget


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 18-55mm IS

Nu blire sista inlägget, för nu ska jag duscha och sen göra nåt annat tror jag :) Ska no lägga mig ganska tidigt idag, för vi ska ut med hästarna imorgon, och mamma ska till jobbet också, så jag måste nog gå upp vid ca 5.30 imorgon.. Jobbigt, men ett måste :)

Länge sen..


Foto: Mamma Har överreedigerat så man ska se bättre, men blev en snabb, så inte så snyggt.

Det har var länge sen, ett år sen faktiskt, i Januari -10. Ser verkligen hemskt ut om jag ska vara ärlig, inte minst min sits, som ser runt ut hemsk ut enligt mig. Måste verkligen ta en jämförelsebild nån dag den här veckan, kan kanske tvinga någon att ta kort på onsdag.. Ska fråga någon bra ;)
Idag gick det föresten ganska bra att rida, men han var så pigg, och jag hade såhär tänkt att trava lite långsamt som styrketräning i en uppförsbacke, men det höll han inte riktigt med om x) Men jag lyckades hålla honom i trav iallafall, alltid nåt ;)

Skritta

Ska ut och skritta och trava lite nu, bara lite på byn :) Mamma ska gå efter, och Bamse ska få följa med också :)
Uppdaterar mera efter det, hejdå ♥

Vatten


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 18-55mm IS

Måste säga att jag verklign gillar att fota vatten, blir ju bra nästan varje gång ;) Bilden här ovan är något av en favorit iallafall :)
Just nu så sitter jag här och drogar Eminem, verkligen bra låtar :) Snart kommer mormor och hennes syster Mary hit och ska ge mamma presenter, för hon fyllde år i måndags, och ikväll så kommer morbror med familj, och så tar dom säkert med Douglas ♥
Men efter att mormor har varit här så ska jag ner till stallet och mocka, och förhoppningsvis fota när Matilda rider Player :D Får se om det blir med hennes kamera eller min, kanske blir min, för jag har ju zoomobjektiv, och blir bilderna coola (han kan bocka och stegra) så kanske jag vill ha några själv också ;)

Failbilder från Juli :)



Foto: Gina Bäck (namnet är en länk)

Haha, gillar dessa två failbilder, men får väl hoppas att det inte såg ut sådär hela vändan ;) Fråga mig inte vad det är för konstigt gångart på nedre bilden, ser typ ut som trav men det är inte det, haha!

Mina Mål med Nisse 2011



Mina mål med Nisse är saker som jag tillsammans med min tränare har bestämt åt Nisse, som är realistiska att vi ska kunna klara av i år, och en del mål har jag även tänkt ut själv utefter vad jag vill göra med Nisse. Våra mål är just det också, Våra Mål, så jag struntar i vad alla andra redan har gjort med sina hästar, utan jag och Nisse utvecklas i våran egen takt :)

- Galoppera ordentligt med riktig galoppskänkel på ridbanan.
- Kunna arbeta honom i galopp på ridbanan
- Form i galoppen
- Starta en 50cm hopptävling, Pay n´ Jump

Det är väl typ mina mål.. Sedan har jag ju också saker jag behöver träna på med min ridning, men det är ju inte samma sak som mål ;)

2 bilder från tävlingen i Juli 2010



Foto: Gina Bäck

Gina var lite långsam att skicka bilderna, fick dom först i förrgår x) Så har inte kunnat visa som förut :) Vet att höjden är för bebisar, men det var hans första hopptävling, + att det var första gången vi hoppade än bana, och han hoppar också över såna här fjutthöjder, så vi var med mest för att få testa hopptävling liksom. "Normala" hästar brukar ju itne hoppa över såna här låga hinder, men det gör min pluppis x] Var faktiskt nöjd med honom den här gången, och så fick vi ju faktiskt med oss två rosetter hem också ;)

Love

Kärlek till Eminem. Jag älskar hans texter, texter som verkligen får en att tänka till, texter som betyder nåt. Låtar som jag specielt gillar är: Mockingbird, When I´m gone, Like toy soldiers och många andra låtar :D Eminem ♥

Önskning

Min största önskning just nu (nej, näst största önskning) är att få åka till Ponnyakuten med Nisse :D Asnice ju :D Inte för att jag har några jättestora problem,  men jag fick ihop en liten lista med problem iallafall ;)

- Nisse kan inte longeras
- Jag har dåligt självförtroeende och kan bli rädd i vissa situationer
- Nisse blir ibland lite för busig och kan inte koncentrera sig
- Nisse kan inte galoppera så jättebra på ridbanan
- I hoppning kan han ta bettet och sticka på väg mot hindret ibland
- Kan bocka efter hindret
- Svårlastad ibland
- Om han ska ut ur transporten bakåt får han lite bråttom bakåt
- Lite hård i munnen när han känner för det

Det är mina problem, tycker jag är modig som vågar skriva upp mina problem här tycker jag :)

O.M.G ;O



Foto: Matilda Johansson

Gud vad fult han går på de här bilderna, han har utvecklats nåt sjukt sedan de här bilderna togs :D Nu kan Nisse gå i form och allt.. Hasr tyvär ingen bild att jämföra med, men får be någon ta kort när jag rider så får ni se jämförelsebilder :D

Stampa ♥


Canon EOS 450D, Canon EF-S 18-55mm IS

Idag har jag ju som vanligt varit i skolan, och det finns väl inget intressant att berätta från det.. Imorgon ska jag vara med finaste Gina, och vi ska gå till Expert och kolla på stativ innan vi går till henne :D Kulkul :)
Och sen mina 100 gratis bilder som jag beställde i förrgår, kommer också förhoppningsvis imorgon, bara hoppas man blir nöjd då :) Tänkte faktiskt också köpa ett fotoalbum med bara svarta tomma sidor, och klistra in mina bilder och köpa en silverpenna och skriva under dom :D Nice :D

Bildbomb: Sommar 2010


Nu längtar jag till sommaren 2011, fan va nice med värme och sol. Och foto- och häståret 2011 kommer bli awesome :D Kommer äga ut alla andra år, det känner jag verkligen på mig. Nu har jag inspiration till 1000. Vill ut och fota och rida, men problemet är att jag vill fota sommar, och rida ut i skogen i t-shirt.. Haha, lite svårt just nu kanske man skulle kunna säga x)

Ändrat igen

Ändrade headern igen, men det såg så fult ut, så nu blev det mycket stilrenare och snyggare tycker jag :) Den här designen är nog en keeper, I like it :D
Nu håller jag på att framkalla 100 bider gratis här, men jag har lite problem med det, haha x)

Ny design :D Igen..

Än en gång så tröttnade jag på den gamla designen och gjorde en ny, den här va väl lite tråkig, och blev inte riktigt nöjd, men jag gillar den ändå :D

Vattendroppe


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Idag har jag inte så jättestora planeringar på vad ska göra, men kanske ska baka en kladdkaka ;) Och blir den fin så kanske jag tar kort på den också :D
Men nu måste jag dra ner till stallet, harebra :)

Old but Gold


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Nja, bilden är ju inte särskilt gammal, men jag tänkte skriva en ganska gammal låt som jag tycker är jävligt bra :) Eminem - Mockingbird, kärlek till den ♥

Skatan skulle gå över gatan


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Nu har jag kommit hem från skolan och andra vändan till stallet. Tänkte slänga upp en outfit här idag som jag skulle vilja ha just nu, men med bara ryttarsaker :D Kulkul..

Player :)


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Nu sitter jag förmodligen i en skolbänk någonstans på skolan, och typ dör eller nåt. Efter skolan ska jag dra direkt till stallet, veterinären ska komma och vaccinera Nisse, så blir uppdatering senare :)

Hejhej :)


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Om exakt 3 minuter ska jag gå till bussen, ska bara fixa ett tidssinställt inlägg för någon gång när jag är i skolan :) Hejdå :)

Godnatt


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Eller ska ju inte sova än, men det är sista inlägget idag iallafall :)

Hissar


Klicka på bilden för att komma till Ponnyakuten på svtplay :)

Jag tycker Ponnyakuten är jättebra, det är ju super att barn kan få hjälp av andra med sina problem :D Skulle själv kunna tänka mig att vara med, men måste komma på ett bra problem då, haha!

...

Det är snart två år sen jag träffade dig sista gången. Två år sedan jag kramade dig, och viskade att jag älskade dig. Två år sedan jag insåg att det förmodligen skulle vara sista gången jag såg dig. Det är en så lång tid, men jag kommer fortfarande ihåg det såväl, hur jag grät mot din hals och sedan gick därifrån gråtandes, satte mig i bilen och åkte därifrån, kollandes bakåt och såg dig för sista gången. Sista minnet av dig är från 9:e April 2009.
Jag hoppas hela tiden på att få träffa sig igen, men det är säkert inte så. Jag gråter fortfarande varje gång jag tänker på dig. Jag har aldrig saknat något så mycket som jag saknar dig just nu. Jag önskar varje gång vi åker bil att vi ska åka förbi hagen där du står nu. Om jag bara visste var det var..
Snälla du, jag var inte redo att lämna dig. Jag skulle vilja träffa dig en gång till, krama dig och känna din päls under min hand. Allt jag har nu är minnena från vår tid tillsammans.
Cobben, jag älskar dig ♥

Motljus och övrredigerad


Foto, redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Gillar den här bilden starkt, speceillt när jag redigerade den mycket (a) Har jättemånga bilder jag vill visa, så ska ta och skriva några inlägg till idag :D

Douglas x 3




Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Tycker Douglas är så grymt söt, lätt den sötaste hunden jag har sett :D Kolla bara öronen liksom, t.o.m dom är ju söta på honom :')
Idag kom jag hem från skolan kl. 5 typ, väldigt kul.. Fick vänta på bussen i en timme, eftersom att den jag brukar åka med är inställd. Snällt av mamma som hade fixat allt i stallet. Tack Mamma ♥ Jag skulle ha ridit idag också, men jag måste städa rummet, och måste plugga spanska, så jag hinner inte, men jag vill verkligen :(
Får väl rida imorgon istället :) Ska bara redigera några bilder i Photoshop, så ska jag köra igång med städningen sen :) 

Skola..


Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D + Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Idag börjar skolan. Usch. Dubbelusch för att jag måste vänta på bussen hem i en timmee för att den ja brukar åka med är inställd. Hinner kanske inte ens rida idag. Usch för det också, men ska försöka hinna ändå. Jag måste hinna ju..
Gillar föresten bilden, tog den när jag åkte släde med Gina och Mamma i lördags :)

Viinterland


Foto, Redigering: Jag
Canon EOF 450D, Canon EF-S 55-250mm IS

Får bli ett snabbinlägg nu :D Idag så red jag faktiskt inte, jag hade lite kul från marken med honom istället. Men nu ska jag kila iväg och kolla på tv, så vi får höras sen :)

Söta Hundar



Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm IS

Gillar dessa två bilder, Douglas är så söt, som vanligt, och Bamse är lite konstig :) De är lika söta båda två :D

Pinne med blad på


Foto, Redigering: Jag        Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm

Jag och Matilda satt på msn och pratade om hur vi skulle rida imorgon, och då blev jag så ridsugen, så vi ska ner och rida nu också :D Kärlek till Nisse kallas det ;)
Den här bilden tog jag igår och redigerade lite smått. EN fundering är hur bladen kan sitta på när det är en massa snö ute.. Hmm...

Fota vid stallet :-)


Canon EOS 450D, 18-55mm | Kopiering Förbjuden!
Tycker bilden är lite småsöt :D Skulle dock behöva en beskärning och redigering, men sitter nu på mammas dator, och hon har inte Photoshop, bara Paint, så den får duga såhär :) Kunde inte ändra storleken på den heller, så den har lite dålig kvalite...
Nu ska jag snart dra ner till stallet och mocka + ta kort på hästarna där :D Tänker fråga om Matilda vill följa med också :)

Mavis :-D

Min bror kom på ordet Mavis när han var liten, det var hans låtsaskompis en gång i tiden :)
Jag har vart med Gina ♥ den här helgen, och har tagit massa bilder, som ni får se sen :)

Romme Travbana #1




Foto, Redigering: Jag
Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm IS

Dessa är två av bilderna från idag. Gick riktigt bra för Player, han kom trea :D På rakan innan upploppet ledde han ganska stort, men han blev nog trött sen på upploppet och blev omsprungen av två hästar. Ingen av dessa hästar är Player, men lägger ut mer bilder imorgon :)

Travbanan, här kommer vi :D


Canon EOS 450D, 18-55mm

Idag ska vi till travbanan i Romme och kolla när Jonas och Player tävlar! Hoppas att det kommer gå riktigt bra, så dom får tävla en riktig tävling på tisdag. Player står i stallet där vi har Nisse om ni undrar. Självklart hänger kameran med, och jag fick med mig Gina också! Yeaaah :D
Ni får se bilder senare om det blir några bra bilder. Men nu ska jag ta mig en macka och sedan ska jag organisera mina bilder bättre.. Hoppas det blir bra då, för nu hittar jag knappt någonting alls x)
Btw så gillar jag min atograf :D Den ser fan proffsig ut ju :)

Förkyld


Canon EOS 450D, EF-S 18-55mm

Nu är jag förkyld, och den som smittade mig är riktigt dum.. Det finns två möjliga, så jag håller allt koll på er ;)
Igår var jag riktigt duktig, jag gjorde en egen minireflexskärm :D Den funkar faktiskt bra! Ska låna ett stativ sedan så ska jag visa er hur det blir med och utan reflexskärmen.
Idag gjorde jag en egen pensel, det är min handskrivna atograf som är där, väldigt snyggt, men var jobbigt att få in det i datorn och få det snyggt, men jag lyckades ju :D

Budgetoutfit från Hööks :-)


Knåpade ihop en outfit idag i Photoshopet :D Ett CS2 är det tom ;)
Den här outfiten skulle jag väldigt gärna använda på mig och Nisse :D Ett billigare alternativ om man inte har råd med annat :) Men ska nog skippa färgade stigbyglarna.. Gillar inte färgade, men tog med dom ändå :D

Neeeeej :(

Mitt 20h gratis Spotify gick precis ut.. Så vare med de.. Får väl sätta på YT eller nåt då, men det är ju inte lika bra ju, då måste man ju sitta och byta låt hela tiden ju. Irriterande..
Jag ska iaf fixa Photoshop idag, väldigt trevligt :D Kommer då sitta och leka med det hela kvällen :) Kommer testredigera massor av bilder, och blir det bra så lägger jag upp dom här (Y)
Blev ett lite wierd inlägg, men det får ni väl överleva med :P

Boll


Canon EOS 450D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Idag har vi provkört släden, som jag kommer att visa bild på imorgon, och så har vi gett Nisse en boll att leka med. Bollen är stor, 1m i diameter och tål tryck på 500 kg :)
Jag är verkligen inte på blogghumör nu, så ursäkta det dåliga inlägget, men det känns lite jobbigt nu.

Sommar VS Vinter


Sommar
+
Det är VARMT ute
+ Man kan rida sent på kvällarna
+ Man kan bada
+ Man kan sola
+ Fint fotoväder nästan varje dag
+ Sommarlov = inget plugg = asnice
+ Mindre kläder
+ Hästarna på sommarbete, man slipper mocka
+ Lujsare längre
+ Man är brun
+ Man kan hålla igång hästarna bättre
+ Hästtävlingar att fota
- Det är flugor, bromsar och myggor
- Ibalnd är det för varmt för att rida på dagen

12 st +
2 st -

Vinter
+ Det är fint när solen skiner och det glittrar ute
+ Man kan galoppera i pudersnö
+ Det är nyår, jul
+ Man kan åka släde
- Det är kallt, alltid lika kallt
- Kan inte gå ut utan att frysa
- Kallt att rida
- Svårare att hålla igång hästarna
- Spelar ingen roll hur mycket kläder man har, fryser ändå
- Man är blek
- Kan inte bada ute
- Dåliga fotomöjligheter för det mesta
- Vintern är låååång
- Tar längre tid att klä på sig när man ska ut
- Kallt att ta kort
- Vintern är hemsk helt enkelt

4 st +
13 st -

Ja, verkar ju som att sommaren vinner överlägset. Och det håller jag verkligen med om!


Bort med det juliga..

..och in med det snygga. Måste säga att jag blev nöjd den här gången :D Gillar den blå färgen, och den passar på nåt konstigt sätt ihop med headern. Jag har fastnat för det där citatet, men det kanske är för att det känns som att det stämmer på nåt sätt. Don´t dream your life, live your dream. Liksom det stämmer ju bara.
Ska kanske pyssla ihop ett ordentligt inlägg senare :)
Nu ska jag iaf gör anåt annat :)

Ska fixa..

.. med designen, så det kommer vara lite rörigt här, men orkar inte fixa det i en testblogg, för det är så lite jag ska göra.

Mule


Canon EOS 450D, EF-S 18-55mm
Nisses mule måste verkligen vara den gulligaste på jorden :D

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket (tror jag..) Ett av mina nyårslöften ska faktiskt vara att få bloggen roligare, och mer som både foto- och hästblogg och inte bara hästblogg som det typ bara börjar bli nu.. Ska också ha mindre vardag i den :)
Ikväll ska jag iallafall kolla på Arn - Riket vid vägens slut som går kl. 20.00 på 4:an :D

Douglas


Canon EOS 450D, EF-S 18-55mm

Brusig och det var mulet, men han var så söt så var tvungen att slänga upp den ändå :)

2011..

Känns inte som det faktiskt. Nu räknas ju min häst som 9 år. 9 år liksom! Han är ju värsta gammal snart ju ;O Men dom älsta i stallet är ju 17 (Cosmos) och 24 (Gaston) faktiskt, så att han är ju inte så värst gammal faktiskt :)
Jag hade tänkt göra ett tidsinställt inlägg och önska Gott Nytt År idag, vid 00.00, men glömde bort det, men så kan det väl vara :D

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus