Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Hemma =)



Nu är jag hemma från stallet igen, nu är allt skinande rent! Nu ska snart Matilda komma =)
Imorgon ska jag va me Emmy, vi ska som vanligt vara i stallet, och då ska vi "rida" på höt som vi ska få då, haha! Men vi ska också smörja hästgrejor =)
Visst är min hund söt? Tagen genom gallret på hundgården..

Städdag i stallet =D


Canon EOS 450D - 18-55mm

Idag är det städdag i stallet, ganska kul faktiskt :) Ska ha ut allt spån, köra med högtryckstvätten, skrubba väggar och ja, en massa annat ska göras. Kul kul! Jag, mamma och Kerstin tjuvstartade igår med att ta bort alla grejorna, så det slipper vi göra idag =D

Regn, Regn och... Regn



Det bara regnar ja.. Bilden är från i vintras tror jag ^^
Jag hatar regn nu, det bara regnar ju! Igår red jag ut med Emmy och galopperade tills han blev ganska svettig faktiskt ;D Han börjar bli så duktig, så ska nog testa galoppa lite på banan med honom när vädret blir bättre..

Stampa Kanin






Canon EOS 450D - 18-55mm

En liten söt kanin fastnade på bild när Gina var här =) Visst är hon söt? Bilderna är inte ett dugg redigerade, inte ens ändrad storlek, så de är inte de bästa.. Men det får duga ;D

Random pic


Kände för att lägga upp nåt, så tog bara en lite random pic som jag tog samma dag jag fått kameran ;D Visst har jag skills?

Idag blev jag jäääääävligt sur på mig själv ;P Var ute och åkte bil i skogen typ, och himlen var såhär jättefin och allt, och gissa vem som inte hade kameran med sig? Jo hag D= OCh sen så kom vi fram till ett ganska högt ställe, där det var berg med skog, en sjö, och så solnedgången med en massa snygga moln och solen helt orange. Jani, då blev jag ju liiiiite sur på mig själv igen ja.
Och på hemvägen sprang en älg framför bilen, sen sprang den ner i diket, och stannade där och tittade med sina stora öron =) Vi pratade med den, och den var väldigt nära, och jag hade ju inte kameran med mig -.-'
Sen säger pappa "Spring in i skogen med dig nu", och då sprang den iväg ;)

Idre ♥

Alltså fan vad jag saknar Idre, jag saknar allt just nu känns det som.
Jag vill inte börja sjuan, jag vill inte veta att det inte är vi längre, att allt vi gjort tilsammans bara kommer vara minnen, och inte upprepas igen.
Fan.. Jag tänker på allt vi gjort, och sedan tänkt att vi ska göra om allt igen, men det kommer aldrig hända mer, aldrig.
Vi kommer kanske aldrig vara tilsammans alla igen, det kommer inte vara kul. Vill inte.. 
Allt vi gjorde i Idre, allt var så jävla kul, och jag saknar det.

Klass 6, Jag älskar er, The one and Only ♥

OMG...





Alltså seriöst.. Kolla bara bilderna, ingen form alls! Men nu ser det mycket bättre ut =) Ska se om jag har nåt kort när jag rider nu, annars får ni se när jag får =)

 

Bild 1 Ja, det ända positiva är väl min sits då...

Bild 2 Min hest är sööööt ;D

 

Matilda Gustavsson har tagit bilderna ^^
Bara jag som tycker min ponni är sötare eän sötast i vinterpäls? ;D


Nisse #1




Canon EOS 450D / 18-55mm

Dessa två bilder tog jag igår. Jag gillar den nedersta, och den översta har jag som bakgrundsbild, fast oredierad.
Den nedersta är med i en tävling om Årets ____häst ;D

Pissväder ;P

Canon EOS 450D - 18-55mm

Idag var de verkligen dåligt väder, bara regnar och blåser.. Men det får jag nog överleva.

Som ni redan kanske visste sitter jag och lyssnar på Adam Lambert ♥ och har kommit på att jag gillar alla hans låtar, har hela skivan For your entertainment på mobilen, så sitter och lyssnar på dom via högtalaren till MP3n, men med lite fantasi funkar det till Sony Ericsson också ;D

Gul groda? ;O





Nejdå, bara lite redigering av färgerna i Photoshop ;D Skulle testa lite grejor, så använde den här bilden som testbild, och då kröp den här bilden fram =)

Douglas #1



Canon EOS 450D - 18-55mm

Erkänn att den här hunden bara är för söt? Själv älskar jag den här hunden.. En Finsk Lapphund som sagt =)

Jag har en del bättre bilder som kommer senare ;D

Hej hej =)


Canon EOS 450D - 18-55mm

Här sitter jag och lyssnar på Adam Lambert och typ, dömmer? Haha!

Imorgon ska vi nog köpa en handsfree, för jag har typ tappat bort min.. För jag vill lyssna på den låten utan att alla ska klaga jämt, x'D Vi ska också köpa nya batterier till min högtalare, så kan jag lyssna från mobilen med bra ljud också.

Jag är typ den enda jag vet som tycker Adam Lambert är snygg, men kan inte låta bli att tycka de. Jag tycker inte att Justin Bieber är snygg eller söt, men jag tycker att han sjunger bra, till skillnad från typ Lina, Matilda och Gina som tycker han är söt och allt ^.^

Bra Låtar ;D





Två bra låtar som jag lyssnar på Non stop typ ;D Haha, undra vad jag har för musikstil egentligen..

Aha..

Då har Gina åkt hem då.. Suck.. Alltid så tråkigt när hon har åkt ;( Men jag får väl typ hitta på nåt annat att göra då..
Tänkte ladda upp lite bilder här senare ikväll, och nu sitter jag och funderar på om jag ska beställa förstoringar på en del Nissebilder, och andra bilder som jag har tagit såklart =)

Två Rosetter!

Det blev två rosetter ändå idag =)

På Framridning
var han jättesnäll, framridningen var på gräsbana, med kor brevid, och dom visste han nog inte vad han skulle tycka om ;D Men det gick bra iallafall. Han var snäll och gick fint i form, inte ett dugg hård i munnen vilket han kan vara.

30 cm
Det stog en tomte mitt i allt, men den var inge farlig alls, han tyckte dock inte att det var så kul, det gick långsamt och ingen fart, han ansträngde sig inte, det kändes inte som att 30cm räknades överhuvudtaget, men han var fin och snäll även där.

40 cm
Här var det väldig fart! Han hoppade jättefint över, på ett vitt plank, som var lite läskigt, hoppade han väldigt runt över, men det gick bra ändå, han gillar oxrarna, och det blev gallop efter några hinder. Kul vare i allafall!

Nästa gång får det bli 40 - 50 cm. Bilder kommer sen, Gina var fotograf ;D <3

Låg uppdatering

Uppdateringen har inte varit på topp de senaste dagarna, men jag Gina är ju här.. Hon åker hem på Torsdag, och då blir uppdateringen som normalt igen =)
Idag har vi vart till Aubiose och shoppat hästgrejor. Köpte ett schabrak och benskydd, flugmeldel, flugpannband och nåt mer som jag inte kommer ihåg x')
Hoppträningen gick jättebra, tränade oxer och han hoppade super. Red idag också, men funkade inge bra alls, hård i munnen, sur, okoncentrerad ryttare och ja.. Vad mer kan man säga... 
Idag ska vi sova i tält också btw, vi har gjort det några dagar också.

Hoppträna idag =)

Idag ska jag hoppträna lite, Gina kommer ju också idag, så hon ska få ta lite bilder har jag bestämt ;D Jag har kommit på en liten bana faktiskt, kan ju vara bra att träna lite innan tävlingen, för nu är vi anmälda till tävlingen också. Har också beställt biljetter till Globen i höst =)
Igår red vi hem hästarna, och då spöregnade det såklart -.-' Men det gick bra ändå =)
Btw så ska jag och Gina sova i tält när hon kommmer, vi ska tälta på gräsmattan när hon kommer =)

Vad tycks?


Har återigen lekt i Photoshop =) Själv gillar jag den lite, gillar ni den?
Idag har jag inte gjort spec mycket, ska bada när mamma kommer hem vid halv niotiden, men nu snart ska jag äta. Vill ni se fler ritade bilder, såna här skojbilder alltså? Jag använder inte ritplatta.

Haha ;D



Hade inget att göra, så satte mig vid Photohop och grejjade lite, och slutligen kom den här fram ;D
Jag lev ganska nöjd faktiskt =D Specielt på bilden längst upp till höger. Kommentera n guys =)

Trött Limozin =)




Foto av mig

Canon EOS 450D - 18-55mm

Ingen som håller med om att de här bilderna är för söta?
Limozin (stavning?) är ett treåigt halblod med många olika raser i sig. Han är verklgen jättesöt och snäll, men de första ritterna slutade på backen för ryttaren. Men nu är han verkligen jätteduktig, han går redan i form, och har bara varit i Sverige i ca 4 månader, han är importerad från Lettland =)

Nya Höökskatalogen

Jag måste säga att jag blir typ halvt depp när Höökskatalogen kommer, som det står Höst och Vinter på! Och nu är det liksom typ mitten av Juli, jag vill inte att det ska bli höst och vinter än på ett par år.. Men så är det..
Gina kommer på fredan =D Vi ska sova i tält, och hon stannar tills på torsdag nästa vecka :) Längtar... ;D

Vill ha!


      
     

- Pannband med Swarovski kristaller
- Snygga läderridstövlar
- Grimma
- Allroundsadel
- Fårskinnspad

Någon som vill skänka mig några tusenlappar? :D

Dressyr


Old pic

Igår red jag dressyr på Nisse vid halv nio ungefär. Gick jättebra i slutet, han var lite seg och ville inte i början, men jag tragglade lite med honom och till slut så gick han jättefint i form och trampade under sig i skritten även på rakt spår, vilket han kan ha lite problem med ibland. Han var lite rädd för Cosmos (xD) och stannade och tittade på honom hela tiden, men han var ändå med mig hela tiden och lyssnade på vad jag ville göra med honom, Finhästen <3
Idag fyller Emmy år Grattis <3 och jag ska på hennes kalas (?) idag, vet inte om man kan kalla det kalas, men ändå =) Kulkul.. Hoppas du gillar din present bara ;D

Bad Uppdate, jag vet

Jag har verkligen uppdaterat dåligt, men har inte haft nåt att skriva om..
Igår red vi hem hästarna igen, skönt... Galopperade lite och så, och så kom vi till en tant som bara kollade ut genom dörren och sa "Vad gör ni?" Vi ba vi ska bara rida förbi här.. Och hon ba "Ja, men jag tycker inte det är okej, jag tycker faktiskt inte det, men det får väl gå för den här gången då!" Vi ba -.-' och red förbi x'D
Nu ska jag dra ner till stallet och borsta lite, kameran får nog hänga med tror jag, så blir väl lite bilder sen då, och så ska ni få bilderna på Douglas som jag lovade =)

Bildlöst

Får bli ett tråkigt bildlöst inlägg igen.
Idag ska vi rida tbx hästarna (äntligen!) och då kan jag börja träna ordentligt igen =)

Douglas <3

Har nyss vart hos min moromor på 70 års kalas och min morbror fick igår hem en valp, en Finsk Lapphund som heter Douglas. Han är verkligen för söt!! Tog massor av bilder på honom, lägger nog upp imorgon skulle jag tro, ni kommer smälta när ni ser han =') Fast Bamse är också Übersöt, erkänn? =D ♥

Ridning?

Jag vet att det tyvär inte har varit så mycket uppdatering om ridning på sitone, men har ju inte ridit på ett tag heller, men han måste ha kondition till 21 Juli så att jag kan tävla, så ska nog börja ridsa imorogn och sen fortsätta rida. Men det är ju inte precis gångavstånd längre!

Barnemmet - Rescension



Jag hade väldigt höga förväntningar på den här filmen, dels för att står att man blir garanterad vettskrämd och så, men jag ryckte bara till lite då och då, så det var inte som jag förväntat mig, tyvär.

Liten del av handlingen, skriven själv, får intekopieras!
Laura, hennes man och deras son Aidan har flyttat till Lauras gamla barnhem. Där har de tänkt starta upp ett barnhem för handikappade barn.
 Aidan har fem låtsaskompisar, som i själva verket inte är låtsaskompisar, utan verkliga andar.
Under en tur till en grotta träffar en sjätte "låtsaskompis", en kompis som omkom i grottan för ca 30 år sedan. Han går runt med en påse på huvudet på grund av en missbildning.
På invigningen av barnhemmet försvinner Aidan..

Utvärdering
En väldigt gripande film, och slutet gör filmen nästan värd att gråta över. Läskig i vissa delar, men som sagt inte vad jag förväntat mig.
Defenitivt värd att se!

4/5 =)

Mina Åsikter om egen häst

Nu tänkte jag skriva lite här om vad jag tycker man borde kunna för att skaffa egen häst.
Jag tycker inte att man ska tänka på hur länge man har ridit, utan hur mycket man har gjort inom ridningen och hästar. För om man t.ex bara har ridit runt på ridskolans allra snällaste hästar i tre år, så vet man ju inte så mycket om hur andra hästar är att rida? Därför tycker jag att man inte bara ska ha en favorithäst utan kanske försöka rida många olika hästar. Men såklart är det fortfarande tillåtet att ha en favorithäst!
När jag hade ridit i ungefär 1-2 år fick jag rida en bångstyrig shettis som så fort man la till skänkeln bockade, så då lärde ju jag mig att alla hästar inte är så himla sega som en del ridskoleponnyer, och var alltså mer försikig med skänkeln.
Man måste ju också kunna en del om skötsel, så följ med en kompis till stallet om du känner någon med häst, eller hjälp till i närmaste stall eller ridskola!
Det är min åsikt, men självklart tycker alla olika =)

Fototapeter =(

Nu önskar jag verkligen att jag hade ca 2000 kr mer än vad jag har, vilket är ungefär 200kr x'3 Men i allafall så finns det tapeter på www.photowall.se som jag lätt skulle köpa! Där kan man också beställa egna tapeter, och måttet som jag behöver ha kostar bara 2.000 nånting! Så någon som vill skänka 2000? Hör av er ;D

Senskydd!



Tänkte ta och köpa dessa senskydd, för hoppningen, utifall att han drar med sig en bom eller nåt. Även strykkappor i samma färg tänkte jag köpa!
Nä, det är typ 35c här i solen, så nu ska jag gå och slänga mig i sjön (Y)

Tävling!


Älskar dig ♥ Canon EOS 450D - 18-55mm


Idag sa jag följa Emmy på täling igen, ska ta kort, men inte på alla, blir så drygt att ladda upp alla då.. Men på dom som jag känner, som jag halft känner, och dom som jag vill ta kort på ^^
Visst är min häst helt söt på den här bilden? Men jag hatar solpen där, men kan inte klona bot hela den..

Hej..

Canon EOS 450D - 18-55mm

Hade precis tänkt skriva ett glatt inlägg om att jag skulle bada, men tydligen inte, för Emmy orkar inte -.-' Så får väl bada imorgon.. Jag som ville bada nu!! Men men.. Ska fan bada imorgon.. Någon som vill följa? Längtar tills Gina kommer! Då ska vi bada ;D

Stegrande hästar


Nisse och Limo i hagen Canon EOS 450D - 18-55mm

 

Den enda bilden jag har på stegrande hästar. Klaga helst inte på bilden. Jag stog i hagen med en Gina som ville gå ut x'D och hästar som kom springandes, så kollade inte ens i kameran, utan tog bara bilden, men jag fick det på bild i allafall.

Bamse ♥

 
Bilderna är tagna med digitalkameran, alltså inte den bästa kvalitén!

Bamse är en Gråhund och är 7år gammal, han är väldigt snäll mot dom som han känner. Känner han inte personen så kan han morra och låtsashugga, det gör han i 9 fall av 10.
Men om han gillar personen så är han verkligen hur snäll som helst, det gpr verkligen inte att förklara hu snäll den här hunden är! Men han gillar inte att bada, han hatar det x'3
Men jag ska försöka lära han. Han är en riktig fotomodell, som ni ser på bilderna, och han tycker också det är roligt att hoppa hinder (när han känner för det) och jaga, ja det älskar han.

Hästarna flyttade!

Canon EOS 450D - 18-55mm - Cosmos

 

Igår red jag iväg med Kerstin, Cosmos ägare, och red iväg hästarna till ett annat ställe. Tänkte försöka få i hästarna i vattnet, men Cosmos gick ner för halva stranden, sen gick inte han nå mer. Nisse gick ända till kanten, men sen vågade det så mycket, och det gillas inte, så han vände. Men han spang inte iväg, min älskling ♥

För någon dag sen så låg jag krälandes på marken här utanför och lekte lite med kameran, bilderna blev jag inte supernöjda med, men jag kan slänga upp dom ändå! Ska föresten göra ett inlägg där jag skiver om mig, och ska jag lägga ut lite bilder på Bamse, min hund, och Stampa, min kanin, så får dom också gästa bloggen lite =)

En bild på Bamse kan jag faktiskt slänga upp på en gång, ska bara skriva på den först!

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus