Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Ny Favoritbild :D


Canon EOS 450D, EF-S 55-250mm

Gillar verkligen den hör bilden, men stolpen och tråden är i vägen.. Menmen :) Gillar bokehn i bakgrunden. Bilden är tagen idag :) Jag älskar också mitt objektiv! Helt perfekt, haha!
Nejni, nu ska jag kolla på en film, vilken det blir, är värt att tanka på.

En Korv :D


Foto & Redigering: Jag - Canon EOS 450D, 18-55mm - På Bild: Ginas ena råtta Korven :D

O.M.G. Det är sista dagen på 2010. Sista dagen. Vafan ska man göra med den här dagen då? Hästen ska få en välförtjänt vilodag idag, så han kan jag inte rida. Men har faktiskt redan vart i stallet en sväng och tagit några bilder, som ni får se senare :)
Jag tänker faktiskt vara uppe och ta kort på raketer idag, som alla kommer skjuta, hoppas jag.. Haha! Men innan det ska jag kolla på nån film hade jag tänkt, och slänga upp ett inlägg med "Best of 2010", kanske nyårslöften och kanske också en annan liten grejj :)
Men nu är ja väldigt hungrig, så först måste jag faktiskt äta :D

Effet


Canon EOS 450D - Canon EF-S 55-250mm IS

Inte världens skarpaste precis, eller helt perfekt med tanke på hur hästen står, men slänger in den ändå.

Avramling? Yes!


Canon EOS 450D - Canon EF-S 18-55mm

Idag red jag som planerat, men red inte ut, eftersom att Matilda inte red på "sin" häst så tänkte vi att det kanske inte var en så bra idé att reisa när hon kände hästen så bra, och utifall att det händer nåt. Så vi red på banan istället. Men då blev Nisse lite taggad, och jag tänkte galoppera lite, liksom för att testa om det gick, och det gick :D Men då hände det, han tyckte det var lite FÖR roligt, så han svängde in mot mitten och bockade samtidigt och svängde runt, så då tog jag mig en liten flygtur och landade i bajset som låg där :) Väldigt trevligt!
Menmen, upp igen bara och lugna ner pållen som nu var taggad till tusen och ville göra om samma sak, men det kan man väl säga att det tyckte inte jag precis :D
Travade av på lite längre tyglar, vilket inte gick så bra vissa bitar, och skrittade sedan av.

Vi hade tänkt reisa imorgon istället, men står över det eftersom att han är så här, mamma tänkte ändå köra. Ska rida ut själv och galoppera av honom tills han är jävligt svettig nån annan gång istället, för han blir ännu värre om det är flera, och vill inte galoppera honom på fel sätt än, för han kan ju knappt galoppera på banan än liksom. Så vill ta det lite lugnt med en lugn galopp, är man fler blir det en väldigt stressig galopp, och det vill jag inte just nu :)

Nu ni..

.. gått folk drar jag till stallet och kommer förmodligen dö på kuppen, men det får man väl räkna med då :D

Mel


Canon EOS 450D - Canon Ef-S 55-250mm

En av bilderna, inte den bästa, men jag var inne och så var det andra dagen med objektivet, och så hade jag ISO 1600 så det är lite brusigt :) Jag fick inte heller riktigt fokus där jag ville.
Idag har jag ridit barbacka på pluttis. Red seriöst två tredjedelar av passet, men sen lekte jag lite och satte mig baklänges och damsadel och låg ner på honom och hade bara flummigt med dom andra, det var ganska kul :D
Imorgon ska jag riskera livet, jag ska ut och reisa i snön, något som kan gå riktigt illa ;D

Nya Objektivet :D

Kan väl avslöja nu att jag fick mitt objektiv igår :) Ett Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS ♥
Jag är verkligen nöjd, jag har bara testat det lite, men det blev hyfsade bilder i stallet, och då var vi ju inne. Mycket bättre än med kitobjektivet iaf :)
Ni får se resultat sen ^^

Godmorgon typ x'3

Imorse så fixade jag benan åt andra hållet, och jag ser fan ut som att jag har blondare hår nu ;O Men jag hade det så på sommaren så det blev blekt, sen bytte jag när det blev vinter, och då såg det mörkt ut, och nu bytte jag tbx :)
Men nu ska jag dra till stallet och vara där typ hela dagen, hade bra :D

Snälla, sommar igen tack!

Vintern är en hemsk årstid, ärligt talat. Tänk vad mycket som är bättre på sommaren!

- Man kan hålla igång hästarna bättre
- Man kan rida ut sent på kvällarna
- Man fryser inte
- Sommarlov = inget plugg
- Vara vid sjöar vid solnedgången
- Ljusare längre, alltså blir man inte lika trött
- Fotomiljö är perfekt :D
- Kunna skritta ut barbacka i skogen :')
- Man är bruuuuuun
- Kunna bada
- Vara med kompisar hela dagarna och nätterna :D

Kan skriva mycket mer, men orkar inte ;)

Fan..

Jag tycker Spotify är väldigt jobbigt. Iallafall ibland. Nu är ett sådant tillfälle. Jag har så många låtar jag vill lyssna på, men kan inte bestämma vilken. Så iriterande. Och så är det den där jävla reklamen, vill fan klaga på den, men det spelar nog ingen roll, haha.
Livet är ganska besvärligt ibland.

Hoppsan..

Har inte bloggat på ett tag, men beror nog mest på att jag inte orkade x) Jag har iaf haft en bra jul, hoppas att ni också har haft det :D Jag kan fixa ett inlägg senare om vad jag fick i julklapp, orkar faktiskt inte fixa det nu..
Jag har beställt ett objektiv nu ;D Ni får se vad det är när det kommer :)
Nu ska jag återvända till pepparkakorna, tänkte bara berätta att jag är vid liv ♥

Ny Mobil :D

Nu har ja fått den nya mobilen :D Har redan smsat mycket med den, men har iallafall inte tappat den än, vilket är ett + :) Kunde inte rida idag, för det var kallt så inihelvete..
Men jag har fixat julklappar :D Så ska slå in dom nu, ska först bara kolla facebook. Slänger ihop ett bättre inlägg senare :)
Låttips: Nelly - Just a dream

DISS!


Usch, usch och usch! Förstår verkligen inte hur någon skulle kunna tänka sig att sätta på sig dessa fula benskydd från Hööks. Skulle aldrig ens komma på tanken att sätta dom på min häst ;O
Vad tycker ni, Hiss elr. Diss?

Edit: Dissar inte sjävla skydden, utan mönstret på dom ^^

Fryser

Nisse har fått nya däck idag, med snösulor och allt :D Just nu sitter jag här och fryser om fötterna, känns som att de ska dö vilken sekund som helst, ärligt talat :(
Kvällen är räddad med en film och choklad ;) Kanske slänger in ett till inägg sen. Jag tycker att jag borde ha fått lite mer kommentarer igår, med tanke på alla inlägg jag gjorde ju!

Nisse <3



Nisse, eller Trongutten som han egentligen heter, är en Nordsvensk föredetta travare som är 8 år. Han är e: Sjefen och u: Fröken Trona. Jag köpte honom i Augusti förra året, jag provred honom den 4:e Augusti på Romme travbana, där han stog då.
När vi provred honom hade han stått på sommarbete hela sommaren, så han var lite tjock ;) Han hade slutat på travet på våren 2009, eftersom att hans ena gaffelband började svullna. Ddet gick dock aldrig av, men eftersom, vilket vi fick reda på efteråt, han hade haft det en gång tidigare så tyckte väl ägarna inte att det var någon idé att fortsätta med honom på travet. De hade först tänkt ta hem honom till sin gård och låta honom leva på morötter, men eftersom han var så ung så sålde de han istället.
På provridningen så kände jag direkt att det "klickade" och visste att det var honom jag ville ha. Dock så kunde han ju inte ens gå i form eller gå långsamt då, men jag gillade honom ändå ♥



Nisse är en häst med stor personlighet. Han är ofta sur, men jag älskar honom ändå. Han gillar uppmärksamhet, men inte när flera håller på med honom samtidigt, då blir han bara irriterad. Han är en riktig privathäst, som tycker om att bara vara med en person oftast, liksom att samma person rider honom.
Han skullle absolut inte klara av livet som ridskolehäst, om två stycken rider honom på raken, som att man turas om att rida honom så blir han lite irriterad, om tre turas om blir han riktigt sur, så jag försöker undvika det, men brukar ju låta en kompis rida honom ibland.
Han är lite nafsig, men han bits aldrig på riktigt, han brukar bara hålla på och plocka en i kläderna och i håret och så, så sött! Han hatar när man spänner sadelgjorden, då biter han i kedjorna och kan även kicka lite, men han har en öm mage, och det hjälper heller inte att spänna ett hål i taget, han blir lika sur iallafalll.
Han är aldrig seg, inte ens på somrarna, men han är ju piggare på vintarna när det är kallt ute :D

 

I ridningen är han väldigt pigg, och lyssnar inte alltid, men för det mesta är han väl snäll. När vi köpte honom kunde han inte trava utan att kuta iväg som en idiot i början. Det har såklart blivit bättre nu, han går i form i traven, i skritten och galopperar ute som en kung, börjar även galoppera på banan. Min tränare sa förut att snart skulle Nisse galoppera som en kung även på banan.
Han har lärt sig galoppera på banan lite smått, och försöker verkligen. Varje gång man rider honom så bjuder han till och ger 110% i allt. Han har väldigt höga prestationskrav, och när det inte går så bra så blir han väldigt sur. Han kan skänkelvinkning, öppna, och börjar kunna ställa sig åt båda håll på rakt spår.
När man rider honom och han blir väldigt pigg så småstegrar han sig lite och drar sedan iväg :') Ibland får han till riktigt fina galopper på uteritten, tiktigt underbara med en perfekt ridkänsla, då blir jag verkligen glad, han är bara bäst, min underbara Nisse ♥

Saker kvar att köpa :D



Dessa saker ska jag köpa i år, 2010. Förhoppningsvis hinner jag köpa schabraket också :D Dessa saker kan jag inte få i julklapp, eftersom att mamma hjälpte till med betalningen av systemkameran.
Mats har även hjälpt till med mobilen, så jag får köpa dom sakerna själv ;)

Taggad som fan :D


Canon EOS 450D - 18-55mm

Nu har jag motivation så in i helvete till kameran som står här bredvid och så har jag motivation till min bästa vän nere i stallet. Allt kom av att jag kollade på en fotofilm imorse och en film om hästhantering nu. Jag vill bara sätta igång med allt!
Jag har ju också ett träningsprogram till Nisse som jag bara vill sätta igång med på en gång liksom :D

Vem är JAG?


Det är nog inte så många som vet sådär riktigt vem jag är, så jag tänkte faktiskt ta och berätta det nu!
Jag heter iallafall Josefin, men det visste ni nog redan. Jag är 13 år gammal, är född 16:e April 1997. Jag föddes även som en stjärna, och kommer att dö som en legend, men det visste ni kanske redan ;D
Jag har iallafall typ gråblå (?) ögon och är blondin, men faktiskt en smart blondin. Jag har sämst självfortreende och vill bara smälta in i mängden. Att stå inför klassen går dock bra :)
Om man känner mig är jag dock väldigt framåt och har helt vrickad humor, jag är likadan vare sig jag är med en kille eller en tjej, lika vrickad hela tiden. Människor som inte känner mig tycker jag är kaxig, vilket jag inte riktigt förstår varför (jag har fått reda på att folk som inte känner mig tycker det).
Jag älskar musik och lyssnar på allt från HIM till Safura, B.O.B till Björn Rosenström, ja, ni fattar nog. Något jag däremot inte tål är opera och min brors musiksmak, den suger för det mesta, med få undantag.

Jag har en kanin, en hund och en häst. Kaninen är en korsning mellan hermelin och dvärgvädur, en svart gullig sak som heter Stampa. Hunden är en Gråhund som springer efter älgarna och skäller ut dem. Han heter Bamse föresten, och gillar inga andra än familjen och Gina. Men hon bor ju typ här ;p
Hästen heter Nisse och är som min bästa vän, han är det bästa som någonsin har hänt mig :') Mer info om han och de andra djuren kommer att komma i separata inlägg.

Mitt andra intresse stavas fotografering och är något jag verkligen älskar att hålla på med, och när jag väl har fått någon idé så måste jag genomföra den ganska snart, annars blir jag sur ;) Jag har just nu en väldigt liten kamerautrustning, men den ska utökas snart, efter jul faktiskt. Ska även skriva ett inlägg om min kaerautrustning senare :D

Är det nåt mer ni vill veta så är det bara att fråga :)

Bra Låt :)


Safura - Drip Drop

Återupptäckte den här låten när jag var i Stockholm på Stockholm Horse Show eftersom att hon var där, vilket ljud det är där i Globen ;O Riktigt bra bas!
Måste också säga att låten är bättre live :)

Fototips

Jag hittade ett bra avsnitt av Mitt i naturen där de går igenom hur man tar bra bilder i naturen. Här hittar ni den :)
Nu ska jag göra iordning det sista och sedan gå till bussen, bloggar mera när jag kommer hem :D
Kommentera gärna den nya designen också :)

Grinchen

Grinchen är riktigt ful, verkligen, haha! Jag är med Gina nu, det är därför uppdateringen suger. Men hon åker hem imorgon kväll, så då blir uppdatering som vanligt igen, harebra!

En favoritbild


Canon EOS 450D - 18-55mm  
Jag måste säga att jag är in love med bokehn i bilden :D

Idag har jag inte gjort någon specielt mer än att ha varit i skolan då, men det är inget kul med det. Men igår däremot har jag lite saker att berätta om! På morgonen runt tio så var det tänkt att mamma skulle köra Nisse, men eftersom hon skulle få köra honom på Luciatåget på kvällen så tyckte jag att jag skulle få rida han i stället, så då gjorde vi så. Jag red till ett ställe med en backe, och hade först bara tänkt trava uppför backen några gånger, men sedan när jag hade gjort det tre gånger så ville han galoppera, man kände det, så då lät jag honom rulla över i galopp, och vilken galopp han hade! Den va riktigt mjuk och fin, han rusade inte på utan bara flöt in i galoppen, då blev jag riktigt nöjd och han fick mycket beröm, så jag slutade att rida honom i backen då. När jag kom tillbaka till stallet så red jag honom lite i sommarhagen där det är ganska så mycket snö. Så travade jag runt lite där och tränade lite styrka/kondition. Jag är verkligen nöjd över honom!

Senare på dagen var det dags för Lucitåg med stallet och några från andra stall. Så vi pyntade vagnen med glitter och satte även glitter på selen, jag flätade svansen och gjorde även en fläta i manen längst fram. Han var så söt! När vi skulle sätta på vagnen så kom dom från de andra stallet med tre små shettisar :') Så söta! En av dom som hjälpte till med dom visde sig vara Alva från min förra ridgrupp, trevligt!
När vi sedan gick runt på byn så var det många som kollade ut från fönstren och vinkade. Jag har tyvär inte några bilder eftersom jag satt i vagnen ;p

Nu ska resten av dagen tillbringas till skolarbete och bloggdesignen, som förhoppningsvis blir klar idag, hejdå!

Låttips :D

Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan ♥
En riktigt bra låt :D Det känns inte så kul att berätta vad jag har gjort idag, men jag har iallafall köpt en film, Eclipse ♥ som jag ska titta på idag :D

Den nya designen...

... går det bara framåt med, men jag satt vid datorn i två (!) timmar och bara kodade bloggen, det var lite jobbigt. Ska fortsätta pillra med deignen ni, ni kan få en liten förtitt sen, men inte på hela designen såklart ;)

Tack för kommentarerna :D


Ett torn i en kalkgruva

Tack för de många kommentarer jag börjar få nu :D Det gör det mycket roligare att blogga :) Tänkte fota gärnet i helgen om det är någorlunda väder, annars får jag väl fota inomhus. Men det är ju inte så värst kul! Tänkte också ta lite självporträtt någon gång ;)

Min uppdatering - Suger

Men jag har anledning, den börjar på S och slutar på kola. Efter det har jag stallet, sedan plugg, och sen kan jag sätta mig här, jag har inga bilder, för det är mörkt innan jag slutar skolan, så de ända fotomöjligheterna jag har är på helgerna, och då är jag i stallet tills typ solen går ner, så så var det med den saken. Men jag ska försöka bättra mig, försöka.
Nu måste jag skriva en grej till skolan om en viss person, hejdå !

Mannen som kunde tala med hästar


Mannen som kunde tala med hästar - Den bästa hästfilmen jag känner till. Så jävla bra, ärligt talat!

Handling
14 åriga Grace, från New York, råkar ut för en hemsk ridolycka med sin häst Pilgrim. Pilgrim blir väldigt förändrad, och veterinären tycker att det bästa vore att avliva hästen, men Graces mamma behåller hoppet om att han ska bli sig lik och tar med sig Grace och Pilgrim till Montana, till den så kallade hästviskaren Tom Booker.
Tom är först ovillig att hjälpa dem, men ångrar sig sedan. Källa: Ingen

Sammanfattning
Jag älskar den här filmen, handlingen, allt. Man gråter några gånger i filmen, inte bara i slutet.

Betyg
5/5

Ändrade planer

Orkar inte ta mig hela långa vägen ner till stallet (ca 1 km)! För er som missförstod och trodde jag var lat på riktig (haha) så var jag sarkastisk :) Men ska ändå ta mig ut i kylan och fota andra saker, solen skiner ju, och för en gångs skull är jag inte i skolan :D Senare ska jag baka pepparkakor, då kan jag fota så får ni lite pepparkaksbilder också ju :D *happyface* 

Vill se...


Canon EOS 450D - 18-55mm

Nu sitter jag här och lyssnar på musik, samtidigt som jag sjunger. Det låter förjävligt måste jag säga.. Haha, menmen, man kan väl inte vara bäst på allt, men jag är ju bäst på allt annat. Så det gör nog inget att jag inte kan sjunga så bra. Självfortreende vare här ;D
Jag gick i skolan till tre idag. TRE! På en fredag :( Det är tack vare den där j*vla hemkunskapen, som jag lyckligt ovetande valde som profil. Något jag har ångrat sen dess. Men vi bakade pepparkakor iallafall! *Happyface*
Reste av dagen ska jag tillbringa framför datorn eller bärbara dvd spelaren framför en film. En skräckfilm :D Inte för att jag har någon riktigt läskig iallafall, något som måste inhandlas! Jag älskar skräck :D Den jag fick syn på igår som verkar väldigt äcklig är Cannibal Holocaust.
Handlar om ett filmteam som går vilse i Amazonasjungeln, de hittar sedan deras fimlrullar inbäddade i deras kroppar.. Läskigt.. Nackdelen är väl att djurmorden i filmen sker på riktigt, dock så sker det utan lidande, man får väl hoppas det.. Annars vill jag absolut inte se den.
Have a happy day :D

Hejhej :)

Just nu sitter jag hemma hos min mormor och morfar, snodde åt mig datorn lite ;D Har ganska tråkigt, men ska väl snart åka hem och göra nåt annat, äta hoppas jag :)

Ny Kodning

Som ni kanske ser har jag fått en ny kodning, tack Gina för den, hon tyckte tydligtn inte att min förra dög, och kände sig tvungen att göra en ny ;) Haha, närå, tack så mycket Gina ♥
Ska även göra en juldesign sen, har en liten planering, ska göra en skiss sen :D Godnatt folket!

Cool Kamel :)


Canon EOS 450D - 18-55mm

Denna kamelen kan göra galoppombyten i varje steg, skänkelvikning och mycket annat, den är tjugo år gammal och de har tränat dressyr med den i 8 år :)
Nu drar jag till stallet och rider, byebye barn ;D

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus